Op vakantie in Frankrijk? Misschien een milieu-vignet nodig!

Op vakantie in Frankrijk? Misschien een milieu-vignet nodig!

juni 17, 2017 0 Door Zijspannende admin

milieu Vignet frankrijk

Welke steden hebben het milieu vignet al verplicht?

De Franse steden Parijs, Lille, Lyon en Grenoble verplichten motorrijders (en autorijders) een milieu-vignet, de zogenaamde Crit’Air, aan te schaffen. Andere steden die concrete plannen hebben om milieuzones in te voeren zijn onder andere Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.

Frans milieu-vignet bestellen

Lastig is dat de vignetten online – wel in het Engels – alleen met een creditcard te koop zijn en dat de levertijd zo’n vier weken bedraagt. Ondertussen controleert de Franse politie sinds 1 april actief ook buitenlandse bestuurders. Ontbreekt het vignet volgt een bekeuring (€45,-). Als je het vignet niet op tijd in huis hebt, raadt de ANWB je om het bewijs van de bestelling van het vignet (met ordernummer) op reis mee te nemen om een mogelijke boete te voorkomen.

Alle berijders van motorfietsen met en bouwjaar van na 1 juni 2000 zijn verplicht een vignet te dragen. Voor motorfietsen ouder dan 1 juni 2000 kun je geen vignet aanschaffen. Die worden hoe dan ook geweerd zich binnen de milieuzones te begeven.

Meer info over de milieuvignetten lees je op www.anwb.nl/

 

Bron: Promotor.nl